Nyt fra Hvidbjerg Bank 2018 nr. 4 Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
I dette Kunde- & AktionærNyt kan du læse om følgende
 • Opjustering af resultatet i Hvidbjerg Bank
 • Ny erhvervsrådgiver i Hvidbjerg Bank
 • Ny risikoansvarlig i Hvidbjerg Bank
 • Ny medarbejder i kreditafdelingen i Hvidbjerg Bank
 • NemID - nu nemmere end nogensinde
 • PengeNyt har fået egen hjemmeside
 • Ny version af Totalkredits app
 • En spændende aften med Naser Khader og Sparinvest
 • Stella L. Vestergaard har 25 års jubilæum
 • Ny netbank skal give bedre brugeroplevelse på mobil og tablet
 • At være erhvervskunde i Hvidbjerg Bank giver muligheder
 

Opjustering af resultatet i Hvidbjerg Bank

I løbet af de første ni måneder af 2018 har Hvidbjerg Bank opnået et overskud på 16,1 mio. kr. før skat. Det er på niveau med sidste år på samme tid, og banken fortsætter dermed den positive udvikling fra første halvår, hvor overskuddet var 9,9 mio. kr., svarende til en forrentning af egenkapitalen med 16 pct. p.a. før skat. Derfor opjusterer Hvidbjerg Bank årets resultat før skat til niveauet 18-21 mio. kr. for 2018 mod den tidligere forventning om at ligge i den øvre ende af det oprindeligt udmeldte resultat på 14-18 mio. kr.  
 
Regnskabet viser en stigning i renteindtægterne i de første 9 mdr. af 2018 til 34,3 mio. kr. mod 33,9 mio. kr. i 2017. Bankens gebyrindtægter i de første 9 måneder er 20,7 mio. kr. mod 21 mio. kr. sidste år. Dette skyldes primært lavere provision på investeringsprodukter efter indførslen af Mifid II.  
 
Banken investerer fortsat i nye medarbejdere, IT og implementering af lovgivningsmæssige tiltag. Derfor er udgiften til personale og administration 3,9 pct. højere end i samme periode sidste år, nemlig på 38,5 mio. kr.  
 
Hvidbjerg Bank oplever fortsat tilgang af nye kunder, der ønsker at anvende en god og nærværende lokalbank som Hvidbjerg Bank, hvor man kan mærke, den er til stede, og som er med til at udvikle både lokalsamfundet og erhvervslivet. Aktiviteten hos bankens kunder har været højt hen over efteråret, og bankdirektør Jens Odgaard er meget tilfreds med resultatet.
Se rapporten for 1. - 3. kvartal 2018 her
 
Tip en ven ...
 Send til en ven Del på Facebook Del på LinkedIn
 

Ny erhvervsrådgiver i Hvidbjerg Bank

Per Møller, 45 år, er netop blevet ansat i Hvidbjerg Banks erhvervsafdeling i Hvidbjerg, hvor han skal fungere som sparringspartner for nuværende og kommende erhvervskunder.
 
Per har arbejdet med rådgivning af bankkunder gennem 23 år, og de seneste 14 år har han primært været sparringspartner for erhvervskunder; en funktion han altså fortsætter med hos Hvidbjerg Bank.  
 
Privat bor Per i Koldby sammen med Karina og deres to børn. Fritiden bliver brugt på børnenes fodbold og campingture med familien. Når altså ikke tiden går med bestyrelsesarbejde i Koldby Hørdum IF og FC Thy Piger.
 
 
 
 
Tip en ven ...
 Send til en ven Del på Facebook Del på LinkedIn
 

Ny risikoansvarlig i Hvidbjerg Bank

Bjarne Krogh, 61 år, bliver ny risikoansvarlig tilknyttet Hvidbjerg Banks hovedsæde. Bjarne har altid arbejdet i den finansielle sektor; først som bankelev i 1976, derefter i Struer og Holstebro, hovedsageligt med revision, kredit, økonomi og ledelse.  
 
Bjarne har de seneste 3 år arbejdet som kreditchef og gik egentlig på pension 1. juli i år – dog med mulighed for at påtage sig tidsbegrænset arbejde. Og da bankdirektør Jens Odgaard tilbød en spændende og udfordrende stilling som risikoansvarlig, slog Bjarne til.
 
Privat bor Bjarne sammen med sin hustru Annette i Holstebro. Han er engageret i frivilligt arbejde, bl.a. som formand for Stafet For Livet, Holstebro og dyrker en del motion, bl.a. løb og cykling, lige som han også holder meget af at rejse.
 
Tip en ven ...
 Send til en ven Del på Facebook Del på LinkedIn
 

Ny medarbejder i kreditafdelingen i Hvidbjerg Bank

Lars Johansen er netop startet som ny medarbejder i kreditafdelingen i Hvidbjerg Bank. Lars har været 30 år i bankbranchen, heraf de seneste 23 år som erhvervsrådgiver i Silkeborg.  
 
Gennem årene har Lars Johansen rent geografisk været tilknyttet Århus og Silkeborg, men har rådgivet erhvervskunder i det meste af Jylland. Nu var det imidlertid på tide at prøve noget nyt i en mindre og mere nærværende bank, og derfor tog Lars springet til Hvidbjerg Bank, hvor opgaverne fremover bliver på kreditmæssige side.  
 
Privat træner Lars karate og har gjort det i mange år – han har det sorte bælte. Derudover træner han lidt fitness og spiller golf sammen med sin hustru og sine venner.
 
 
 Send til en ven Del på Facebook Del på LinkedIn
 

NemID – nu nemmere end nogensinde

NemID er blevet nemmere end nogensinde – nu er det nemlig slut med små kort af pap eller en lille nøgleviser i tasken, når du har din smartphone eller tablet ved hånden. Download NemID’s nøgleapp, og få følgende fordele:
 
1. Godkend NemID-transaktioner med et swipe (du behøver ikke bruge kode)
2. Brug NemID-nøgleappen til bl.a. bank, borger.dk eller noget helt tredje fra både smartphone, tablet og computer
3. Bed NemID om at huske dit brugernummer. Bemærk, at de sidste fire cifre bliver erstattet af (*), hvis du bruger dit CPR-nummer  
 
NemID’s nøgleapp er gratis og kan downloades i App Store og Google Play. Du kan tilknytte samme NemID til nøgleappen på op til tre af dine devices. Nøgleappen kræver IOS 9 eller nyere / Android 4.4 eller nyere.  
 
Du kan ikke undvære dit nøglekort helt, så behold det, til når du skal aktivere din nøgleapp på en ny enhed, eller hvis din smartphone er løbet tør for strøm.
 
Se evt. en guide her.
 
Tip en ven ...
 Send til en ven Del på Facebook Del på LinkedIn
 

PengeNyt har fået egen hjemmeside

PengeNyt er et ”digitalt” magasin til dig, der gerne vil have et bedre overblik over din privatøkonomi gennem spændende og inspirerende artikler.
 
PengeNyt udkommer tre gange om året og er som noget nyt nu også at finde på www.pengenyt.dk, hvor du kan få et hurtigt overblik over de forskellige udgivelser og finde frem til præcis det emne og de artikler, du interesserer dig for.  
 
PengeNyt udgives af Lokale Pengeinstitutter. Hver gang der udgives et nyt magasin, linkes der direkte fra f.eks. Hvidbjerg Banks hjemmeside, men nu har magasinet også egen hjemmeside www.pengenyt.dk.
 
Tip en ven ...
 Send til en ven Del på Facebook Del på LinkedIn
 

Ny version af Totalkredits app

Der er netop kommet en ny version af Totalkredits app, som giver et væld af nye, smarte funktioner. Bl.a. er funktionen ’Tjek dit lån’ en tilføjelse, som giver dig en indikation af, hvilke fordele du kan opnå ved at ændre låntype, løbetid eller afdrag på dit realkreditlån.  
 
Oplysningerne i ’Tjek dit lån’ bliver hentet fra tinglysning.dk ud fra den valgte adresse. Du skal ikke bruge hverken NemID, låne- og/eller ejendomsnummer for at finde dit lån, og derfor laves der en række forudsætninger om lånet. Bemærk, at app’en blot giver en indikation og ikke er et endeligt facit, så kontakt Hvidbjerg Bank for at få mere at vide om dine muligheder.  
 
En anden ny og smart funktion i app’en er funktionen ’Kundekroner’. Her kan du indtaste din restgæld og beregne dine Kundekroner, der er en kvartalsvis rabat på bidragsbetalingen frem til 31. december 2019.  
 
Af øvrige funktioner kan nævnes ’Beregn nyt lån’ og ’Boliger til salg’.  
 
Hent den nye version af Totalkredits app med det samme – og hold dig endelig ikke tilbage med at kontakte boligansvarlig Annie Gørtz Olesen i Hvidbjerg Bank, hvis du har nogle spørgsmål.
 
Tip en ven ...
 Send til en ven Del på Facebook Del på LinkedIn
 

En spændende aften med Naser Khader og Sparinvest

Den 10. september var der ca. 100 personer samlet i Folkets Hus i Struer. Chefstrateg David Bakkegaard Karlsbøl fra Sparinvest fortalte om, hvad der foregår bag kulissen i en investeringsforening, og hvordan produkterne er sammensat. Indlægget var forholdsvist teknisk, men hans begejstring for sit arbejde smittede og bidrog til at gøre det meget interessant.  
 
Efter pausen, der inkluderede lækre sandwich, var Naser Khader kommet til. Han fortalte om Donald Trump og hans påvirkning af forholdet mellem islamisterne og vesten og fortalte i samme ombæring om, hvad han selv mener er den største trussel mod vesten. Naser har i en årrække arbejdet i en tænketank i Washington og besidder en enorm viden om problematikken mellem vesten og Mellemøsten. Indlægget var krydret med små anekdoter om Nasers egne oplevelser som tilflytter til Danmark samt livet som en politiker, der tør sige sin mening. Nasers indlæg var meget medrivende og engageret, og der var mange spørgsmål, så aftenen blev noget længere end planlagt.  
 
Ved aftenens afslutning forærede bankdirektør Jens Odgaard alle gæster Naser Khaders bog ”Hanan Syrien”.
 
Tip en ven ...
 Send til en ven Del på Facebook Del på LinkedIn
 

Stella L. Vestergaard har 25 års jubilæum

Stella L. Vestergaard startede i Hvidbjerg Bank 1. januar 1994 – et halvt år før elevtiden begyndte i august, da der var travlhed i banken. Den ekstra tid gjorde, at Stella var godt med i forhold til at lære faget, da elevtiden begyndte. Inden elevtiden udløb blev Stella flyttet til bankens afdeling i Humlum, hvor hun sammen med afdelingens leder og en kasserer passede afdelingens kunder. Efterfølgende var hun 1 år i Struer-afdelingen, hvor hun sad med en kundeportefølje. Senere sad Stella med alt bankens markedsføring, men da valget skulle træffes mellem marketing og kunderådgivning, blev det kunderne, der løb af med sejren.  
 
De seneste 13 år har Stella siddet som privatkunderådgiver i bankens hovedkontor i Hvidbjerg, og de seneste 11 år har hun været bankens arbejdsmiljørepræsentant. Derfor kommer hun jævnligt rundt i alle bankens afdelinger.  
 
Privat bor Stella i Struer sammen med sin mand Martin og deres 3 børn på hhv. 13, 13 og 17 år. Fritiden bliver brugt på familie, venner, hus, have, gåture med hunden og en god bog, når turen altså ikke går til sommerhuset i Toftum eller på en rejse til nye, spændende steder – eller den årligt tilbagevende begivenhed, turen til Californien hvor Stellas søster bor med hendes familie.   Vi håber at se kunder, samarbejdspartnere, venner og familie til receptionen den 11. januar 2019. 
 
Tip en ven ...
 Send til en ven Del på Facebook Del på LinkedIn
 

Ny netbank skal give bedre brugeroplevelse på mobil og tablet

Nu kan privatkunder i Hvidbjerg Bank opleve første version af en nydesignet netbank, som giver en ny og forbedret brugeroplevelse på både mobil, tablet og pc. Designet i Hvidbjerg Banks eksisterende netbank er ikke længere tidssvarende og giver ikke hurtig adgang til relevante funktioner. Flere og flere brugere logger sig på Netbank via mobilen eller iPad end via PC, og derfor lancerer vi nu første version af en ny netbank, som skal løfte brugeroplevelsen og understøtte vores kunders behov for at kunne tilgå netbank fra flere kanaler – og få hurtig adgang til relevante funktioner.  
 
Den nye netbank er en første version og kommer til at leve sideløbende med den eksisterende netbank.
I udviklingen af den nye netbank er det prioriteret at ændre designet på de vigtigste funktioner; dem som vores privatkunder bruger på daglig basis. Netbanken lanceres som en første version. Der vil derfor stadig være funktionalitet med gammelt design og behov for at bruge funktioner i den eksisterende netbank. De resterende funktioner bliver udviklet til det nye design løbende.  
 
Prøv den nye netbank
Som bruger af netbanken får man valget om at logge sig på enten den nye eller den eksisterende netbank. I den nye netbank får man mulighed for at afprøve det nyeste design og stadig have adgang til de mest brugte funktioner. Man skal fortsat bruge den eksisterende netbank til f.eks. investeringer og pension. Målet er, at den nye netbank på sigt skal rumme al relevant funktionalitet. 
 
 
Tip en ven ...
 Send til en ven Del på Facebook Del på LinkedIn
 

At være erhvervskunde i Hvidbjerg Bank giver muligheder

Pia Sørensen er selvstændig kiropraktor og erhvervskunde hos Hvidbjerg Bank. Det har hun været siden 2001, hvor hun kontaktede banken på baggrund af en anbefaling, da hun skulle låne penge til at købe sin klinik for.

- Jeg havde forhørt mig i andre banker, men der var ingen, der ville låne mig penge. Jeg kom lige fra studierne og havde derfor ikke en masse flotte lønsedler at fremvise, og sammenholdt med at min mand også lige var startet som selvstændig, så var der ikke rigtig hul igennem, fortæller Pia Sørensen.

Hvidbjerg Bank så imidlertid muligheder i Pias forretningsidé og bevilgede hende lånet, og det har ingen af parterne fortrudt. Økonomien i forretningen er god, og Pia Sørensen er da heller ikke en af de kunder, der render Hvidbjerg Bank på dørene. Tværtimod.

- Jamen, det går rigtig fint. Jeg sender mit regnskab til Marianne Stensgaard en gang om året, og da vi alle har travlt, er der jo ingen grund til at holde møder bare for mødernes skyld. Banken har været med inde over, når jeg har lavet en stor investering i klinikken, som røntgenapparat, digitalisering mv., men ellers er der ikke behov for den store kontakt. Men jeg ved, de står klar, hvis jeg har behov for hjælp. Jeg har altid mødt dem som medspiller, både erhvervsmæssige og privat.

At klinikken kører på skinner, giver Pia Sørensen overskud til at være træner i voltigering (akrobatik på hesteryg, red.) på topniveau ved siden af. Hun træner både sine to døtre på hhv. 18 og 22 år samt de øvrige voltigerings-ryttere i Sjørring Rideklub og lægger næsten, hvad der svarer til en ekstra fuldtidsstilling i timer hver uge.

- Jeg har selv dyrket voltigering i sin tid, men gør det ikke mere. Så da mine døtre begyndte at gå til det, var jeg som en cirkushest, der vejrede savsmuld, griner Pia Sørensen.

Træningen har udviklet sig mere og mere i årenes løb; det kræver sit at være med på det høje niveau. Den komplicerede sport kræver, ud over samarbejdet mellem hest, voltigør og longefører, en stor både mental og fysisk kunnen, og her kommer Pia Sørensens viden om kroppen fra sit erhverv hende til gode:
- Jeg underviser nok lidt anderledes, fordi jeg kobler almindelig træning med min viden om biomekanik, hvor jeg er vant til at se på kroppen på en anden måde og tænker meget skadesforebyggelse ind.

- Der er udbredte træningsmetoder, som ikke kommer til at ske, så længe jeg træner. Jeg har set, hvad det gør ved kroppen. I stedet fokuserer jeg på at træne smart og skrue tingene sammen på en måde, der giver maksimal effekt. Vi er en lille klub, men kan være med de store fordi vi tænker anderledes, fortæller Pia Sørensen.

Og noget kunne tyde på, at Pia Sørensen har fat i den lange ende. I hvert fald har Sjørring Rideklub skabt gode resultater for både hold og individuelt. Siden 2014 er det blevet til 4 Danmarksmester-titler, 2 gange Nordisk mester samt en 7., 8. og 9. plads til Europamesterskaberne.
 
Tip en ven ...
 Send til en ven Del på Facebook Del på LinkedIn